De Bekende BelVrienden kijken terug op een succesvol belweekend. Nooit eerder waren er zoveel aanmeldingen van kinderen en nooit eerder waren er zoveel verschillende acteurs, waaronder veel nieuwe gezichten, die geplaatst konden worden. Grote dank gaat uit naar WPP, die hun studio's wederom aanboden en de acteurs in de voor hun vertrouwde omgeving makkelijk in de rol van hun tekenfilmkarakter te kruipen. Ook alle support in aanloop naar het belweekend is als zeer fijn ervaren. Met dank aan Netrex, voor het belangeloos verzorgen van de online omgeving. Dank aan MT Professional Devices BV, die de telefonieaparatuur leverde. Dank aan Eva voor het verzorgen van de catering en Lucas voor het maken van de foto's. Ten slotte dankt BBV haar financiële sponsor, de belhulpen en de BBV ambassadeurs.
Variety berichtte op 1 maart dat 2500 Italiaanse werknemers in de nasynchronisatie industrie in staking gingen. Ze eisen hogere lonen, mindering van werkdruk en werkomstandigheden en bescherming tegen AI-software, die een bedreiging kunnen gaan worden voor hun baan. "We moeten contracten tekenen waarin we de rechten op het gebruik van onze stem afstaan", zegt een Italiaanse doppiatore. "Dit omvat ook het gebruik van onze stem voor Artificial Intelligence software." Er is nu al software waarmee sommige nasynchronisaties kunnen worden geautomatiseerd. De staking duurde tot 23 maart en was succesvol. Er gaat weer met de studio's onderhandeld worden, om voor de zomer tot een nieuwe overeenkomst te komen.
Op 1 februari was staatssecretaris van Cultuur en Media, mevrouw Uslu, op bezoek bij de Kunstenbond en De Creatieve Coalitie. Beide organisaties steunen de intentie en inintiatieven van de staatssecrertaris om de arbeidsmarkt in de cultuursector te herstellen en de positie van de maker te versterken. Volgens Kunstenbond en Creatieve Coalitie zit de structurele oplossing in het concreet maken en handhaven van de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie. De Creatieve Coalitie werkt ook aan een sector convenant voor zzp'ers, nu die collectie mogen onderhandelen over beloning en arbeidsvoorwaarden zonder de concurrentieregels te overtreden. Het gaat om de deelsectoren: podiumkunsten, erfgoed, beeldende kunst, film/audio video (waaronder nasynchronisatie), letteren, architectuur, vormgeving en nieuwe media, cultuureducatie en amateurkunst, bibliotheken - media en entertainment, creatieve zakelijke dienstverlening, archieven, mode.